Ελεύθερη και ανατρεπτική. Η ίδια δηλώνει εραστής του καλού φαγητού. Είναι η Ελένη Ψυχούλη και είναι απολαυστική.
Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;
Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;
Δεν το αποφάσισα ποτέ. Η μαγειρική είναι ένα από τα χόμπυ μου, πάντα μαγείρευα τεράστια δείπνα για τους φίλους μου, καθώς θεωρώ ότι όλα τα ωραία συμβαίνουν μόνο γύρω από ένα τραπέζι. Κάπως έτσι τα περιοδικά άρχισαν να μου ζητούν να γράψω για γεύση, για εστιατόρια. Και χωρίς να το καταλάβω ή να το αποζητήσω, το χόμπυ έγινε επάγγελμα, μετά καριέρα.
Ελένη, έζησες δέκα χρόνια στο Παρίσι. Από εκεί τι πήρες ως σεφ αλλά και ως άνθρωπος γενικά;
Πολλοί μπερδεύονται και νομίζουν πως είμαι σεφ, ίσως από το όνομα της εκπομπής "Σεφ στον Αέρα". Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω δημοσιογράφος γεύσης και εραστής του καλού φαγητού αλλά και μία απλή νοικοκυρά- μαγείρισσα. Ποτέ μου δεν ονειρεύτηκα τη μαγειρική επαγγελματικά και με τίποτα στον κόσμο δεν θα γινόμουν σεφ. Είναι ένα επάγγελμα σκλαβιάς και εγώ δεν τα πάω καλά με τη σκλαβιά. Όσο για το Παρίσι, όταν ήμουν εκεί ήμουν πάρα πολύ νέα και το φαγητό δε με ενδιέφερε τότε καθόλου. Απλά είχα την τύχη για δέκα χρόνια να εθιστώ στο καλύτερο φαγητό του πλανήτη, μια παιδεία που στάθηκε χρήσιμη εκ των υστέρων.
Έχεις μετανιώσει που άφησες το Παρίσι και γύρισες πίσω στην Ελλάδα;
Πώς προέκυψε η εμφάνισή σου στην τηλεόραση;
Εντελώς τυχαία. Ο παραγωγός της εκπομπής ήταν φίλος μου και μου ζήτησε να την παρουσιάσω. Εγώ δεν ήθελα με τίποτα. Στο τέλος με έπεισε και να πως πέρασαν εφτά χρόνια στο "γυαλί".
Αγαπημένο σου πιάτο;
Το αυγό. Μελάτο προς σφιχτό πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο. Τίποτ‘άλλο!
Έχουμε λίγο καιρό που δε σε βλέπουμε στην τηλεόραση. Σου λείπει; Θα ήθελες τώρα να αναλάβεις μία εκπομπή μαγειρικής;
Η τηλεόραση είναι μία πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Για να την αντέξεις πρέπει ή να είσαι πολύ νέος ή να έχεις υπέρμετρη φιλοδοξία. Και εγώ δεν έχω τίποτα από τα δύο.
Θα πήγαινες κριτής στο Master Chef ή σε κάποιο αντίστοιχο παιχνίδι;
Θα μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι η μόνη εκπομπή που για χάρη της θα ξαναέλεγα το "ναι" στην τηλεόραση, αφού την παρακολουθώ φανατικά. Θα ήμουν, όμως, μια πολύ επιεικής κριτής γιατί δεν μου αρέσει ο ανταγωνισμός και μάλιστα στο φαγητό.
Ελένη, θεωρείς ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι;
Όχι! Ποτέ δεν ασπάστηκα αυτή την άποψη. Ο έρωτας μάλλον προτιμά το αλκοόλ και τη ζάλη του που χαλαρώνει την καρδιά και τις αισθήσεις.
Συνέντευξη από τη Λυδία Καραθανάση
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου